SAN ANTONIO WATER SYSTEM
CENTRAL WATER INTEGRATION PIPELINE
TERMINUS TREATMENT FACILITY
SAWS Job No. 18-8616
SAWS Solicitation No. CO-00185

ADDENDUM No. 5
September 5, 2018

To Respondent of Record:

This addendum, applicable to work referenced above, is an amendment to the bidding documents
and as such will be made a part of and included in the Contract Documents. Acknowledge receipt
of this addendum by entering the addendum number and issue date in the space provided in
submitted copies of the proposal.

QUESTIONS AND ANSWERS

Refer to attached Question and Answer Form.

REVISIONS TO CONTRACT DOCUMENTS AND TECHNICAL SPECIFICATIONS

SECTION 15055 - STEEL PIPE

a)

b)

Paragraph 2.01.B., delete the following sentence: “Buried pipe less than 30 inches shall be
steel with sleeve type couplings, harnessed when joint restraint is required, or bell and spigot
joints with rubber gaskets.”

and replace with:
“Buried pipe less than 30 inches shall be steel with flanged joints.”

Paragraph 2.02.K., ADD the following “7. Provide epoxy lining in accordance with AWWA
C210 (Liquid Epoxy Coating Systems of the Interior and Exterior of Steel Water Pipelines).
Interior epoxy lining shall be applied and inspected prior to installation of the pipe. Epoxy
lining shall be Tnemec 140 Pota Pox. Lining system shall be NSF 61 approved. Total interior
lining system shall be a minimum of 14 mils DFT.”



The remainder of the bid documents remain unchanged.

This addendum is comprised of a total of 3 pages (including attachments).

9/5/2018

Jarrett Kinslow, P.E.

Tetra Tech, Inc.

Texas Registered Engineering Firm No. 3924
700 North Saint Mary’s Street, Suite 300

San Antonio, Texas 78205

END OF ADDENDUM No. 5
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Project: Central Water Integration Pipeline Terminus Treatment Facility

Question and Answer Form

Solicitation No.: CO-00185

Job No.: 18-8616

Quzztlon Received Question Answer
Please confirm the Minority Participation Goal on this project. Will the total MWBE/SBE Participation Goal for both SBE and M/WBE L . D
! 8/15/2018 be 20%? Or is it 15% for M/WBE and 5% for SBE, (and combined they add up to 20%)? The SMWB participation goal for this project is 20%.
2 8/15/2018|Please confirm that all MBE and WBE subcontractors/suppliers used towards goal must also be SBE? See answer to question #2
If a firm is MBE or WBE they will counted as such. Only firms certified as SBE alone will count
Can the SBE subcontractors/suppliers used towards 5% SBE goal also have other certifications like MBE/WBE? If so, are we toward the SBE goal. MBE and WBE f|rms.cannot be double, counted for points towaro!s the
8/15/2018 . . MBE/WBE goal and the SBE goal. As a reminder, Respondent’s may contact Susan Rodriquez,
permitted to count a subcontractor with both MBE and SBE towards 5% SBE goal and 20% M/WBE goal? L . . ; . . .
SMWVB Specialist, directly up until the proposal opening date if they are in need of guidance for
3 their specific situation.
According to Specification Section 15055, and also noted on the Plans, ALL Carbon Steel Pipe 36" diameter and smaller shall have a
8/22/2018[minimum 1/4" wall thickness per SAWS Standards. Section 15055 was revised in Addendum No. 4 to clarify.
4 What is the minimum wall thickness per SAWS Standards for 60" , 54” 48” and 42” Carbon Steel Pipe?
On drawing E-1101 (Chem Containment Box LHS circuits) and on E-1106 Chem containment box LSH as well as several other
8/24/2018|circuits being routed to “TBC” on E-1106, however there is no TBC on E-1106. TB4 call-out is added per E-1106 included in Addendum No. 4.
5 Please Clarify.
6 8/24/2018|ls Riggers Liability still required? No, as outline in Question #18 in Addendum 4.
Contractor shall provide power and SCADA communications as called out. The Contractor shall
provide communications as shown in the Drawings on SHEETS E-1003 and E-1006 via duct bank
Section 21. Duct #5 for PC Building Power in Section 21 will be a spare. The power to Lot 1 for
Project Company building will be via overhead line extension provided by the CPS. The Contractor
shall provide and install:
1. Conduit and wire from top of new riser pole to meter base;
8/24/2018|Addendum 2 provided clarity to what is included in Phase 1 but please provide more detail for Iltem 1.02 B.5? 2. Meter base on. nser. pole; . )
3. 100-amp Service Disconnect located at riser pole;
4. Grounding rod and bonding to service equipment;
5. Two — 2" conduits (one spare) in concrete encased duct bank to Project Company building a
maximum of 30’ from riser pole;
6. Four - #2AWG and one - #8AWG ground in 2” conduit above.
Detailed drawings will be provided in future addendum.
7
Spec 15055 2.01 B. “...All buried potable water mains shall be connected together using mechanical or push-on joints, except as
otherwise specified.” Spec 15055 3.02 A. “All buried pipe, 30 inches and larger shall be welded steel unless otherwise specifically
8 8/24/2018[shown in the drawings...Buried pipe less than 30 inches shall be steel with sleeve type couplings, harnessed when joint restraint is Field welding <30” pipe is not acceptable. See revisions in this Addendum that allow flanged joints.
required, or bell and spigot joints with rubber gaskets.”
or Will you allow field welding for the Potable Water lines?
9 8/24/2018[Can you provide a specification for the NSF Epoxy Lining for this steel pipe? Refer to additonal Epoxy Lining details added to Section 15055, provided in this Addendum.
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